Kunstnere

Den danske kunstscene har gennem de sidste århundrede lagt brædder til mange forskellige og dygtige kunstnere, som alle på hver deres måde gennem deres værker og malerier har skildret den samtid og periode, de var en del af.

Det samme gør sig gældende i dag, hvor danske kunstnere stadig gør sig bemærkede på både nationalt og internationalt niveau.

Kunstnere fra forskellige tider

Kunstnere som Ditlev Blunck, Christen Købke, J. Th. Lundye, Constantin Hansen, C.W. Eckersberg og Martinus Rørbye er blot en håndfuld af de nævneværdige, danske guldalderkunstnere, som alle gennem deres værker reflekterede, hvordan den danske kultur i samtiden var i fuldt flor inden for naturvidenskab, litteratur, billedkunst og musik.

Skagens helt særlige, stærke lys lokkede flere kunstnere til i løbet af 1800-tallet, hvor de anlagde en skandinavisk kunstkoloni. Dagligdagen i hjemmene, livet ved og på havet samt naturen blev muser for danske kunstnere som Marie og P.S. Krøyer, Holger Drachmann, Laurits Tuxen og ægteparret Michael og Anna Ancher. Alle disse og flere til har været med til at gøre Skagen internationalt kendt og beundret.

Danske kunstnere

Gennem det 20. århundrede og i vores nuværende samtid har og gør danske kunstnere sig stadig bemærket med et væld af udtryksformer. Hertil hører Per Kirkeby med sin abstrakte pensel, den farverige Tal R, surrealisten Wilhelm Freddie, provo-kunstneren Kristian Von Hornsleth, Michael Kvium med sit eget symbolunivers, som omgiver forgængelige, deforme kroppe og også Morten Skrøder Lund med sine abstrakte malerier, der netop i kraft af deres manglende historie har en masse at fortælle.

De danske kunstnere afspejler en mangfoldighed i stil og udtryk. Fælles for alle er, hvordan de med deres værker og installationer formår at antaste og udfordre beskueren både følelsesmæssigt og æstetisk.

Nutidens kunstnere

Abonnér på Kunstavisen og Kunstavisens nyhedsbrev, for få opdateringer og indhold om nutidens kunstnere, og spændende nye værker og kunstudstillinger, der er aktuelle i dag.

 

Del: