Lise Barsøe

Skribent
Østjylland

lise_bo@post.tele.dk

Født og opvokset i Aalborg, flyttede som 17-årig til København og snuste her til Kunsthåndværkerskolen. Blev gift med en bratschist og fik tre børn. Herefter tog jeg en seminarieuddannelse, arbejdede 18 år som pædagog på behandlingshjem, Lilleskole og skolehjem. Gik i 1986 til optagelsesprøve på Danmarks Journalisthøjskole – og kom ind. Arbejdede fra 1990-1995 på Dagbladet NY DAG i Maribo.

Min mand blev pensioneret fra DR, og sammen med et vennepar købte vi en nedlagt landejendom i Skader på Djursland. Den er nu restaureret og danner en stor og flot ramme om to boliger. Herfra kørte jeg fra 1995-2004 dagligt til Aalborg, hvor jeg arbejdede som journalist på Nordjyske Stiftstidende – en lang tur, men et herligt job – og lidt nemmere i sommermånederne, hvor turen fra sommerhuset i Pirupshvarre pr. Blokhus var ganske overkommelig.

Blev pensioneret i 2004 og fik dermed tid til at dyrke malerkunsten mere intenst. Jeg har i årenes løb fulgt enkelte kurser, men har et grundlag fra barndommens somre ved Vesterhavet, hvor jeg med min tegneblok fulgte i hælene på maleren Axel P. Jensen.

Med den bagage var det jo oplagt også at blive skribent på Kunstavisen.