Tre verdenshjørner mødes i Bredgade

Af Inge Schjødt - 28. Sep 2017

I Galleri Bredgade 22 har Lene Lundgaard, Birgitte Hansen og Doron Silberberg har sat hinanden stævne til et kunstnerisk møde under titlen ARTX3. Kunstnerne fra henholdsvis Slagelse, Struer og Frederiksberg udtrykker sig i hvert sit formsprog og materiale, og byder hermed op til fjortens dages tango for tre, i ler, lærreder og papir i galleriet i Bredgade i København.
Lene Lundgaard maler, på en gang blide og ekspressive motiver, hvor det narrative trænger igennem. Motiverne får liv af figurlegen under hendes pensler. Her er nærmest sydlandske valører, men i høj grad også nordiske træk, som ikke fornægter sig i lys og farvevalg. Lene Lundgaard valgte kunstnervejen efter en årrække som højskolelærer, studerede kunsthistorie og uddannede sig gennem kurser på bl.a. Aarhus Kunstakademi. Lene Lundgaard har udstillet bl.a. hos Art for Future Valby, Midtjyllands Kunstcenter Bryrup, Hillerød Kunstdages censurerede udstilling, og er aktiv i sammenslutning med andre kunstnere, bl.a. omkring Slagelse. I sommer udstillede hun på Kunstcenteret Dianalund, hvor samarbejdet begyndte med Birgitte Hansen.

Takter på tryk
Kunstneren Birgitte Hansen arbejder med saks, skærepen, lim og papir som udgangspunkt for sine lyrisk, konstruktivistiske motiver, som hun altid omsætter til tryk. Arkitekturinspirerede, rene linjer veksler med farvernes rumlighed, og udfordrer beskueren. Enkelte værker leder tankerne hen på Richard Mortensens litografier, hvor farveskalaerne hos Birgitte Hansen dog bevæger sig i en anderledes nutidig retning. Birgitte Hansen har undervist i en række kunstneriske fag og fik sine første galleriudstillinger i 2016.

Af jord er du kommet
Doron Silberberg kommer med en kreativ baggrund fra Israel, han er uddannet fra Kunstakademiet Bezalel i Jerusalem i 1975, og har længe arbejdet som art director og ADer i reklamebranchen.
– “De seneste års arbejde med leret som materiale, har for mig været en søgen ind i det oprindelige, i jorden og i min egen historie, udtaler Doron Silberberg, som skaber menneskevæsner og finurlige, figurative skulpturer i glaseret stentøj, og desuden underviser han i Tai Chi. De keramiske værker har været vist bl.a. hos Galleri Lorien Frederiksberg, Copenhart, Galleri Nakke Hage, Albertslund Kunstforening med mange flere.

Fælles for de tre udstillere er det, at kunsten har været en vejviser, et felt for personlige udtryk og et frit spillerum med nærvær. Udstillingerne i Galleri Bredgade 22 løber over 14 intense dage, og da udstillerne selv passer galleriet, er der god mulighed for at møde en af de tre kunstnere i perioden.

ARTX3 – Lundgaard, Hansen & Silberberg
Bredgade 22, 1260 København K
Frem til 10. oktober