Thorbjørn Bechmann

10. Nov 2012


Af Thomas Andersen
Medindehaver af DAMP Gallery
Medkurator Johann Ebbesen
 

Billedkunstneren Thorbjørn Bechmann er født 1966. Han er uddannet på Kunstakademiet i København 1988-94 og har siden sine første værker tilstræbt en æstetisk og sanselig åbenhed i sit arbejde, der har givet sig udslag i både installationsværker, maleri-, skulptur- og videoværker af en sjælden indholdsmæssig kompleksitet. I sine tidlige udstillinger på Galleri Nicolai Wallner i 90erne etablerede Thorbjørn Bechmann et omfattende visuelt sprog der trækker på så forskellige områder som antropologi, pædagogik og formelt maleri i en afsøgning af magtrelationer. Ofte den magt der er til stede i undervisningsrummet. Han forstår at udvikle og udvide sit repertoire, men fastholder en enkel undersøgelse af relationer mellem mennesker. Thorbjørn Bechmann står som en afklaret, seriøst arbejdende kunstner med blik for menneskelige relationer, og fokus på udvikling af sit eget værk – midt i feltets tumult af aktører.

Blandt Bechmanns næste projekter er der : "In the black of her eyes You can see the reflection of his camera" hvor han i Tokyo har instrueret & produceret en film, der arbejder med en række instalatoriske greb, der undersøger relationen mellem Bechmann og hans objekter. En fortolkning af Chris Markérs "Le Mystére Koumiko" (1965) i omvendt perspektiv.

Overgaden – Institut for Samtidskunst er næste ramme for Bechmanns soloudstilling, og jeg må konstatere at der i dén grad er sat gang i nogle interessante perspektiver vedr. hans fremtid som kunstner. Med disse ord indstiller jeg Thorbjørn Bechmann til ”Kunstnavn 2012” i Kunstavisen.