Yoko Ono, 'Wish Three', 1990 – 2017. Detail, Kunsthal Charlottenborg, 2017. Photo by Anders Sune Berg.

We are such stuff as dreams are made on…..

Af Safia Annis - 20. Nov 2017

Myter og drømme, skrøbelige som de udstillede værker, viser os glimt af Yoko Onos verden. Yoko Ono har hele sin karriere som kunstner, skubbet til grænserne for, hvad der er kunst. En ny udstilling med den 84-årige superstjerne, der også kommer ud i gaderne landet over kan opleves på Charlottenborg.

Det er den masseproducerede kunst, man kan opleve på Kunsthal Charlottenborg i udstillingen ’Yoko Ono: Transmission’. En udstilling, der snart også spredes til resten af Danmark, når Yoko Onos budskaber indtager både gadebilledet, avissider og radioen.

Udstillingen er lille og intim men med et bredt udsnit af kunstnerens værker gennem et langt liv. Udstillingen er skabt specielt til Kunsthal Charlottenborg i samarbejde med kunstneren.

Yoko Ono har altid kæmpet for fred og en bedre verden. For at nå bredt ud med sine budskaber, har Yoko Ono skabt kunst til massemedier som TV, radio, aviser, billboards, plakater, postkort, pladecovers etc. På udstillingen kan man se Yoko Onos mange tryksager skabt til massemedier fra 1960’erne og frem til i dag. Som kunstner har hun benyttet sig af en lang række metoder, herunder konceptuelle midler i sin kunst. Formerne kan variere fra konceptuelle vejledninger til malerier, fotografier og film, til plader og events.

Man kan gå på opdagelse i mere end fem årtiers værker. Fra Yogo Onos engagement med den internationale avantgarde til hendes samarbejde med John Lennon og en kreativ periode fra de sene 1980’ere og frem til i dag. Massemedierne, og nu også de sociale medier, er en god kanal som Yoko One bruger for at sprede sine værker til hele verden. Under Vietnamkrigen1960’erne, fik hun sammen med ægtefællen og Beatlen, John Lennon, den ide at bruge de klassiske avisspisesedler som afsæt for en fredskampagne.
Ideen med udstillingen er også at reaktivere værkerne og vise dem som de oprindeligt var tænkt. Derfor vil man ud over udstillingen på Kunsthal Charlottenborg også kunne opleve en række af Yoko Onos værker rundt omkring i København og resten af Danmark på plakatvægge og billboards, på frimærker og på cafétoiletter, i radioen og i aviser.

– Det har altid været vigtigt for Yoko Ono, at kunsten ikke er et eksklusivt rum for de få, siger kurator for udstillingen og kunstnerens mangeårige samarbejdspartner, Jon Hendricks.

Charlottenborg
Nyhavn 2, København K
Frem til 18. februar 2018

Yoko Ono, Original ‘WAR IS OVER!’ poster, 1969. ©Yoko Ono.
Artikel fra: Nr. 10 / 2017 – Nov. / Dec.