RODIN, en dans i sten

Af Lis Engel - 14. Nov 2017

Forestillingen Rodin – en dans i marmor er endnu ikke helt færdig, da vi overværer den, men tæt på og vi har fået lov til at overvære en af prøverne. Vi opsluges af de mange spændende indtryk. Kroppen, bevægelsen, lyset, lyden og rummet væver sig ind og ud af hinanden i visuelle billeder, der er utroligt stærke, overraskende og smukke.

Transformationer af den fysiske krop

Danserne formår med deres intense nærvær, deres styrke og sensitivitet at skabe en helt utrolig oplevelse af den levende krop. Vi ser den levende krop forvandles foran os. Kroppe, der er fysiske, stærke, levende, i bevægelse i levende møder i det fysiske rum og samtidigt som det ukendte stof livet er skabt af. Kroppen forvandles ind i alle slags tilstande – ind i et grænseløst rum, et felt af vibrerende lys.

Den skabende proces –

Det bliver en rejse ind i kunstens og livets værksted, inspireret af Rodins utrolige kunstneriske skaberkraft til at vise liv og passion i marmor. Her levendegøres kroppen og oplevelsen af kroppen et kunstnerisk kraftfelt, hvor kroppen som fysisk bevægelse og nærvær, viser os at den levede krop er et kraftfelt som kan forvandle alt. De forskellige genrer som normalt adskilles smelter her sammen i et krydsfelt af kraft og sanselighed, det feminine og det maskuline, bevægelsen og stilheden, lyset og mørket, berører os og bevæger os. Vi indfanges af intensiteten i forestillingens sublime arbejde med at udforske den levende krop.

En i sandhed modig og spændende Performance, hvor det sensitive og fysiske forbinder sig med et magisk nærvær, hvor alt kan ske.

Dette lille kig ind i den performative og skabende proces, viste en kompromisløs kunstnerisk vision, som fortjener at blive set og oplevet af alle som interesserer sig for kunst.

Asterions Hus spiller forestillingen på Teaterøen, Refshaleøen i
København fra 17.11-2.12.2017

Kunstnerisk leder: Tilde Knudsen
Instruktør: Peter Kirk
Danserne : Liv Mikaela Sanz og Tilde Knudsen
Fotograf og performer Ingrid Bugge
Musik: Klaus Risager