Billeder i papirstrik.

Papir er da noget, man skriver på?

Af Brynhild Bøtker Eriksen - 17. Sep 2020

Gruppen GEM’erne, GarnElskende Medames, udstiller strikkede unika papirkunstværker i Huset Tind.

GEM’erne

Gruppen GEM’erne (GarnElskende Mesdames) har en lille, meget fin udstilling med papirstrik i Huset Tind i Kloster i Vestjylland.

Medlemmerne af GEM’erne er Ebba Melsen, Else Lindgaard-Jørgensen, Emmy Hansen, Hanne Pjedsted og Solveig Damgaard. De er dedikerede håndstrikkere, der går i gemmerne på landets kultur- og kunstinstitutioner og lader sig inspirere til noget nyt og anderledes strik. De har alle en håndarbejdsuddannelse, og gruppen har udstillet flere steder i Danmark, og efter et besøg på Papirmuseet i Silkeborg, som gav begejstring og spændende udfordringer, forsøger de sig nu med papirgarn, som de i første omgang har udstillet på Papirmuseet, og som nu vises i Huset Tind i det vestjyske.

Skål i kraftigt papirstrik.

Fine værker strikket i papirgarn

Den lille udstilling, ”Papir og Pinde”, med forskellige spændende ting inspireret af gemmerne på landets kultur- og kunstinstitutioner har fået en meget fin plads på 1. sal ved det store vindue, hvor der er en skøn udsigt til Stadil Fjord. En ramme, der yder den rustikke, anderledes og ganske særlige, udstilling fuld fortjeneste.

Der er fine værker strikket af kraftigt, farvet papirgarn; der er skåle, bluser, tårne med perler og ophæng. I tyndere papirgarn er der fine dekorative ting som f.eks. overtræk til sten, kjoler, bluser særligt indrammede strikbilleder med fine dekorationer, holdt i sarte råhvide farver, som alle får lysindfald fra vidderne ud mod fjorden.

Tårne af avispapirstrik.

Der er tårne strikket af et særligt hjemmelavet avispapirsgarn, som såvel i farve som i en særlig grovhed giver dette strik en dejlig rustik struktur; sikkert et noget skrøbeligt materiale at strikke af, men særdeles spændende her, hvor det er lykkedes.

Huset Tind, som sælger tøj og mange fine garner, danner den perfekte ramme om udstillingen med de mange fine ting strikket af forskellige papirgarner.

Huset Tind
Røjklitvej 10, Kloster, Ringkøbing
Frem til 23. oktober

Sten i papirstrik.