Nyt delvist kunstnerdrevet galleri i Aarhus

Af Erik Meistrup - 15. Feb 2018

Gallerifronten i Århus er domineret 4-5 gallerier, og det er svært at slå sig igennem som ny. Nu gør et delvist kunstnerdrevet galleri forsøget, og det er al ære værd, især når man ikke ligger i Midtbyen, men udenfor de mest benyttede cirkler.

Den aktuelle udstilling ”Zoom” har et fælles tema for de to malere, som de uafhængigt af hinanden har arbejdet med, og derfor nu fundet sammen i en lille udstilling, der tager udgangspunkt i SoMe-kulturen.De fortæller, at de ønsker at stille skarpt på nogle af tidens adfærdstendenser. Begge tager udgangspunkt i menneskefiguren og dens måde at agere på i et ‘fremmed’ landskab, hvor mobilen og fotografiet er alt afgørende for den oplevelse som stedet så at sige skal levere for at man kan sige, at man har været der.

Ulla Lampes malerier er ‘hel’ malet med mennesker i forgrunden og en baggrund mere løst malet op; men det er tydeligt at der er et fotografisk forlæg for maleriet for realismen i detaljerne er på plads.

Marianne Arlund Jensen tager et andet udgangspunkt med det rå ubehandlede lærred, hvor hun enten lader baggrunden stå helt rå, eller skitserer en form for strukturer, da kan være et by- eller husmiljø. Ved at lade den rå baggrund være så markant bliver der bedre plads til farverne, fortæller hun. Hun stræber efter en forenkling i et minimalistisk udtryk, der ikke hører til et bestemt sted, men handler om hvordan figurerne handler eller bevæger sig.

Udstillingen sætter nok fokus på turisten i os alle, men indeholder også temaer som fællesskab og ensomhed. Det er blevet en vellykket udstilling, der er værd at slå et smut forbi.

Galleri Keller Arlund
Peder Skrams Gade 32, 8200 Århus N
Frem til 28. februar