Marck Fink - Et øjeblik III. Foto: Poul Brasch.

Modsætninger mødes… sød musik opstår

Af Poul Brasch - 26. Jan 2023

Kunstnere kan også falde for hinanden, og det kan være helt naturligt, at den ene spørger den anden: ”Skal vi udstille sammen?” En kunstnerisk date. Det var, hvad der skete. Mødet er nu stadfæstet og bragt til torvs. Se dem sammen i Vigerslev/Valby galleriet Art for Future.

Lidt romantiker er man vel altid. Det er faktisk et vellykket møde. Maleren Marck Fink med sin figurative verden og skulptøren Sonny Schneider med sine fantasifulde stentøjsarbejder.

”Fragmenter af drømme”

Udstillingens titel. Den titel refererer fint til den enkelte kunstner og samspillet.

Marck Fink har sin egen palet af fersk gule, rosarøde og cyanblå nuancer. Komplementærfarverne bredes ud, hvor tonerne spiller op til en anelse mystik i et et ellers tilforladeligt motiv. Marck Fink henter ofte sine motiver i sit nærområde på Islands Brygge. Bygninger, havnen. Der kan være et menneske, men ofte er de udeladt, de har været der. Det er en faktuel skildring, men nuancerne og penselstrøgene sender os ind i en tredje dimension. Forbi tågerne til noget andet. Her er stille. Ballonerne bidrager til en opløftet tilstand, men alt er skrøbeligt. Lige netop foremmelsen af elementernes skrøbelighed er Marck Finks adelsmærke.

Sonny Schneider – Fyrtårnene. Foto: Poul Brasch.

Sonny Schneider gør sig også med pensel og blyant, men i denne drømmeverden er det som skulptør. Raku – som klassiske lerarbejder. Inspireret af livets yderpunkter, modsætninger, melankoli, forfængelighed og erotisk/sensuelle undertoner. Det hele fantasifuldt underspillet, udført med et lunt smil. En kunstner, der ser verdenen, fortolker, tilsætter sin egen krydderiblanding og et drys Swarowski Bling…Bling. Nok er leret et hårdt materiale, men resultatet er bløde værdier, basale universelle menneskelige budskaber.

Bløde mænd

Er det maskulin kunst, vildt med store armbevægelser? Nej, ikke mere, det er meget mere nuanceret. Det er oppe i tiden. Mænd kan også græde, vise følelser. Marck Fink og Sonny Schneider er fine repræsentanter for denne nye mand. Udstillingen udviser nærvær og et godt øje til detaljen i livets stor- som skønhed. Den, som er givet, og den, som vi skaber. En æstetisk skønhed i næsten alt, bare se efter. De er modsætninger på mange måder, men de danser så fint sammen.

Galleri Art for Future
Vigerslevvej 142, Valby
Fram til 16. februar