Menneskets tidsalder

16. Jan 2017

Af Tom Jørgensen
tom@kunstavisen.dk

Forskere verden over taler om, at vi nu befinder os i en helt ny tidsalder. For første gang nogensinde er jorden fuldstændigt præget af en enkelt dyrearts levevis: menneskets. På hver en krog af vores planet har mennesket sat sine spor, så den oprindelige vegetation og de oprindelige dyrearter enten er udryddede eller henvist til naturreservater – som er under ekstremt pres på grund af et voldsomt øget behov for landbrugsjord og boliger. Forskerne kalder denne nye epoke for ”Den antropocæne tidsalder”.

Det er denne mennesketabte tidsalder, som er det tematiske emne for en serie vandreudstillinger arrangeret af ProKK, Foreningen for Professionelle Kunstnere og Kunsthåndværkere. ProKK er som navnet siger en forening for professionelle kunstnere. Basis er i Østjylland, men foreningen er landsdækkende.
Den aktuelle udstilling er kurateret af Carsten Rabe fra Hamburg, som har udvalgt 9 tyske og 13 danske kunstnere til projektet. Udtryksmidlerne er meget forskellige og varierede. Man finder maleri, foto og tegning, ligesom man vil kunne opleve installationer, tableauer og blandform. I alt 15 forskellige projekter.

Udstillingen i Odder er netop slut, derefter går turen til Aarhus (20. til 30. januar), Holstebro (3. til 12. februar), hvorefter man slutter af i Hamburg (18. til 25. februar). Læs mere om projektet og udstillingsstederne i det digitale katalog: www.prokk.dk/tsunami.html