Løven Ring på spring og andre påskefornøjelser

Af Inge Schjødt - 23. Mar 2018

Gæk og Prik! Påskeferien står for døren! Det er tid til rimleg og hygge. Måske med saks, pen og papir? Hvis de elektroniske bøger endnu ikke helt har erobret hele universet, så er her et par papirbøger, det er værd at smutte rundt om biblioteket og låne, eller snapt at finde i den nærmeste (E) – boghandel.

Løvenring leger med rim og streger

Olivia Løvenring har et herligt talent for at digte og tegne. I bogen Løven Ring på Spring og andre rim inviterer hun alle fra 3 – 97 til at lege med. Bogen indeholder sider, man må tegne og skrive på, og oplæg til fælles ordlege, som man kan skabe et herligt ping-pong med. Om bogens tilblivelse fortæller hun:
– I begyndelsen var der ingenting… Så kom ordet. Og ordene blev til historier. Historierne samlede sig i et univers, hvoraf billederne voksede.

– Jeg har altid skrevet på vers, helt fra jeg var barn og ung. I skolen afleverede jeg jævnligt stile, der rimede, også til eksamenerne. Drømmen om at udgive en bog med korte historier på rim til børn og andre kreative og legende sjæle har fulgt mig i flere år. I efteråret udkom så bogen her med opgaver og inspiration til små og store med smag for at lege med sprog og streger.

Og der er mere på vej fra Olivias Univers. Jeg tænker nogle gange på det at være kunstner, som at være et æbletræ…. Et æbletræ står i jorden og er et æbletræ. Det bærer frugt for at sprede sine kerner, og er der nogle til at spise frugten, er det godt, men det kan slet ikke lade være med at producere æbler. Det er nemlig træets natur.
– Kernen i min kunst er processen! Det, at udtrykke mig kreativt er det saftige æblekød. Hvad så du oplever, fra disse mine historier, det er helt op til dine smagsløg og din fantasi. God appetit! hilser Olivia Løvenring sine læsere. Køb, rim, tegn og klip, anbefales I.

Dansk fantasi på kinesisk

En anden anbefalelsesværdig genre i papirbøgernes verden, det er børnebøger, som er så eminent tegnet og fortalt, som dem, som illustrator og billedkunstner Bente Olesen Nyström står bag. I bogen Hr. Alting ligger Solvognen som et henkastet stykke legetøj på gulvet i stuen, hvor gulvtæppet har mønster som skovens stjernehimmel, og hele familien er samlet til kaffeslabberas i to store røde sofaer med Løven for bordenden. Her er der en salig malelyst og frodig fantasi for alvor! I den nyeste bog, Mix og Bax på arbejde, der følger vi to livlige og ret hjælpsomme robotter, som vasker og ordner her og der.

Bente Olesen Nyströms bøger har tidligere været præsenteret her på Kunstavisen. Men, når en af dem nu ovenikøbet er blevet udgivet på kinesisk – nemlig bogen om Hr. Alting, så må de have et par linjer med på vejen igen. Bøgerne er så kunstfærdigt gjort, og fortjener et vågent publikum. God Påske!