Pontus Kjermann og Tine Hecht-Pedersen.

Kunst i særklasse

Af Pier Marie Andersen - 7. Jun 2022

Arte Museum & Gallery slår dørene op d. 11. juni kl. 14-16 for de to anerkendte kunstnere Pontus Kjerrman (f. 1954) og Tine Hecht-Pedersen (f. 1958) samt for første gang på galleriet den svensk-kinesiske samtidskunstner Tong Wang (1962).

Tine Hecht-Pedersen. Stor vase.

Alle tre kunstnere passer fint ind i den ånd, der er fremherskende på Arte Museum & Gallery. De er alle på højt niveau, hvoraf Pontus Kjerrman og Tong Wang er i sammenslutningen Corner. Samtidig er de tre kunstnere i dialog og kontakt med fortidige spor i kunsthistorien. Pontus Kjerrman og Tine Hecht-Pedersen har nok vidt forskellige arbejdsmetoder, men de er begge ekspressive og udtryksfulde kunstnere. Fyldt med nærvær, intensivitet og følelser i deres kunst. Tag blot Pontus Kjerrmans fantastiske fabeldyr, der nok har dyrehoveder, men samtidig udtrykker så mange menneskelige følelser. Med på udstillingen har han både de fine keramiske fabeldyr, men også de grafiske værker, folk valfarter for at se. Tine Hecht-Pedersen overrasker igen med nye udtryk, så fantasifulde og sanselige og så livgivende som hun selv er som menneske og kunstner.

Pontus Kjerrmans fabeldyr.

Med Pontus Kjerrman og Tine Hecht-Pedersens ekspressive udtryk erindrer man tiden omkring 1980, hvor de tyske heftige malere kom i kunstens spotlys. Samtidig sprang de unge vilde frem på scenen herhjemme med ekspressionismen som koncept. Det var Værkstedet Værst med bl.a. Lars Nørgaard og Erik A. Frandsen samt unge akademistuderende som Kehnet Nielsen og mange flere. I Italien sker der en samtidig udvikling med den italienske transavantgarde, en mere forfinet og drømmeagtig udgave. Når man ser Tong Wangs akvareller og malerier slår det straks en, hvor nært beslægtet han er med den italienske transavantgarde. Alle hans billeder har et forfinet, drømmeagtigt udtryk og de udtrykker alle en fortælling. Hans fortællinger og situationsbilleder foregår i et fantasifuldt og kunstnerisk univers. Man overraskes især af, hvordan Tong Wang knytter de enkelte billedelementer sammen på en både gådefuld og udfordrende måde. Tong Wangs billeder er yderst originale. Han forener den vestlige og kinesiske kunst og kultur i et globalt multiperspektiv.

Tong Wang, Drømmestof 12, akvarel.

De tre kunstnere har mødt hinanden gennem forhenværende rektor for Kunstakademiet i Kbh., Else Marie Bukdahl. Hun havde kontakt med Tong Wang, kinesisk Professor på Kunstakademiet i Indre Mongoliet. Pontus Kjerrman og Tine Hecht-Pedersen har udstillet flere gange i Kina, og omvendt har Tong Wang udstillet i Danmark. De har samarbejdet om flere udstillinger og Tong Wang kom med i Corner i 2008.

Arte Museum & Gallery
Krinkelkrogen 20, Lildstrand
7741 Frøstrup
Fra 11. juni til 3. juli