Eskild Beck: Astronaut 2.

Besøg udstillingen Human Nature på www.gallerinexus.dk

Af Christa Conradsen - 14. Apr 2020

Eskild Beck (DK)
Er uddannet kunsthåndværker i København og New York. Han viser Giclee print. Den sarte udviskede streg på astronautbillederne udtrykker en forsigtig betænkelighed overfor menneskets vovemod. Han supplerer med en lyserød planet, som i sin smukke udformning minder om virussen med det smukke navn.

Elmar Mønster: Random Landscape.

Elmer Mønster (DK)
Er grafiker og maler, bestyrelsesformand for Fynsk Grafiske Værksteder. Der er bl.a. 2 store raderinger: ”Random landscape”. Billedfladen er fyldt med tilfældige streger på ubestemt baggrund. Disse stregede landskaber drager beskueren ind i en verden af skjulte hemmeligheder – utæmmet natur, udsat for vind og vejr, uberørt af mennesker.

Mey Marianne Bauer (D): Steelscape.

Mey Marianne Bauer (D)
Har en ret omfattende uddannelsesbaggrund: litteratur, psykologi, jura og kunst (University of Texas at El Paso). Hendes malerier viser landskaber langs med en kanal, et menneskeskabt vandløb; landskaberne virker forladte, øde, som om alt liv er uddød. Indtrykket opstår af de tunge grønne farver i forskellige toninger. Det føles som slet samspil mellem menneske og natur.

Dan Thuesen: Barsø 2018.

Dan Tuesen (DK)
Er uddannet på det Jyske Kunstakademi. – Han kaldes ”Marksmaleren”. Motiverne her er fra marsken, fra Holland, fra dæmningen over vadehavet til sild og fra en ø i Aabenraa Fjord. På hans store oliemalerier dominerer en storslået natur altid over den menneskelige indgriben: Det er mennesket, der skal tilpasse sig.

Allegorical painting by artist Conor Walton.

Conor Wolton (IRL)
Uddannet i Dublin og Firenze. Han maler mesterligt realistisk, men undgår bevidst fotorealisme, så motiverne udformes med synlige penselstrøg og får derved liv og er næsten håndgribelige. Værkerne opleves som en virkelig forening af ”human” og ”nature”.

Laurent Auer (F/DK): Gaven.

Laurent Auer (F/Dk)
Han har en kunstakademisk uddannelse fra Frankrig, er bosat i Danmark siden 1989. Overraskende er, at hans små præcist og realistisk malede billeder er akvareller: Surrealistiske sammenstillinger med menneskeskabte produkter i naturen. Han maler ”Den indre verdeners virkelighed”, siger han på sin hjemmeside. Også det rammer temaet: mennesket skal ikke adskilles fra naturen.

En udstilling, der aktualiserer forholdet menneske/natur på sindrige måder og opfordrer til eftertanke, netop nu i den aktuelle verdensomspændende kamp mod en ”ond” natur.

Da udstillingen er virtuel og man ikke helt kan sanse værkernes liv, vil jeg anbefale at finde kunstnerne på nettet, hvor man får et supplerende indtryk af den enkeltes ideer og formål med kunsten.

Frem til 10. maj 2020
www.gallerinexus.dk