HIMMELDRIFT

3. Mar 2015

Af Rigmor Lovring
rigmorlovring@webspeed.dk

I forfatteren Simon Grotrians digtsamling ”Himmeldrift”, som rummer helt nye danske salmer, er alt på spil. Grotrian beskæftiger sig her med kristendommen i utrolig smukke og sjælfulde udtryk, som var de skabt af en digtende kunstner med pensel og farve.
I de billedskabende sammenstillinger af ord, hvor alt synes i bevægelse, ser og oplever man en eventyrlig verden. Her er funklende stjerner, der lyser højt på himlen og den styrtende flamme, bønner der driver kloden frem og englestorm der bliver til fred. Over alt er der bevægelse, og det hvad enten det gælder den sagte og den dystre eller den glade og meget sprudlende livskamp.
Salmerne, der er skrevet i Grotrians karakteristiske stil, hvor meningerne udspiller sig i energiskabende ordspil, er de mange ordsammensætninger til stadighed fyldt med nye kunstneriske formuleringer. I Himmeldrift konfronteres man med udfordrende og gribende digte fyldt med overraskende ord og udtryk, som er med til at gøre et nutidigt kristent budskab til en spændende glad og befriende læsning.
Billedkunnstneren Randi Kornerp-Bang har ud fra salmernes indholdsrige ordstrøm udformet omslaget og de mange illustrationer. I sort-hvid malerier på papir har hun skabt rækken af fint talende blade, der fuldt ud understøtter og beriger teksternes indhold.
Tidligere seminarielektor Sten Abrahams har sat musik til de mange salmer, som han således har gjort sangbare og dermed tilgængelige for langt flere interesserede i moderne salmedigtning.

Simon Grotrian: HIMMELDRIFT
Hæftet. 37 sider. Illustreret
Forlaget Kornerup-Bang 2014
Kr. 80,00