Niels Corfitzen 4. 100 x 100 cm.

”Face It” på Galleri Oxholm

Af Finn Storgaard - 7. Nov 2017

Billedkunstneren Niels Corfitzen, født i 1980, er en balanceret person med en indre rettesnor – man skulle ikke tro, der kunne komme så insisterende stærke værker ud af ham – både i farvevalg og i måden, han behandler sit motiv på. Men heldigvis for os andre har han en raritetskasse i sit personlige pulterkammer – der banker voldsomt på – og som Niels Corfitzen styrer med en forbilledlig teknik.

Jeg fornemmer, at han begynder superrealistisk tyndt, lag på lag – for derefter at gå ind i billedet og ”ødelægge” det, ren distortion, med spartel i strøg og klatter og skrab for at få bundfarven frem. Det interessante er, at jo mere han dækker motivet til, jo mere virker det, som om han skraber ned til noget oprindeligt – det afskallede ansigt – et levet liv, der sidder i væggen. Motiverne ser ud på os, betragter os vedholdende – nogle ser ud fra sindets mørkekammer, andre gemmer deres hensigt i øjnenes skygger – og andre igen tåger hen i vandets diamantglimt. Det er både sårbart og hemmelighedsfuldt.
Han berører også cyberspace-mennesket – hvor meget og hvor tæt vokser vi sammen med vores gadgets? Får vi indopereret chips og andre dele i vores kroppe for at kunne fungere i det nye samfund? Og vokser nervetrådene som rødder ind i vores tablets?

Niels Corfitzen er autodidakt og et levende bevis for Carl-Henning Pedersens påstand om, at du ikke har brug for skoling – du skal have talent, og så skal du arbejde med det.
Og det må man sige, at Niels Corfitzen gør og har gjort – du kommer ikke til en sådan mestring af et medie uden at knokle næsten 24-7 for konstant at erobre nyt land.

Han siger: ”Når jeg arbejder så meget, som jeg gør – forsøger jeg hele tiden at ændre tilgangen til billedet for at overraske mig selv og komme uden om opståede vanehandlinger.
Værkerne i denne udstilling er mere virkelige end fotografier, vil jeg vove at påstå, og der er værker i olie på både lærred, papir og plade.

Alt er solgt på nær fire værker. Niels Corfitzen er en appelsin i turbanen for Galleri Oxholm.
Overraskende og original udstilling.
Must See.

PS. Niels Corfitzen kan i foråret 2018 ses i Gallery Ransom i Chelsea, London.

Galleri Oxholm
Pile Allé 25, 2000 Frederiksberg
Frem til 19. november

Niels Corfitzen 3 100 x 100 cm.