Omni Chronos - af SIIKU

Et arktisk inspireret indspark til arkitekturfestival

Af Inge Schjødt - 10. Apr 2019

SIIKU er et organisk kunstfællesskab med en social vinkel og fokus på klimakrise og ulighed. Som en del af Copenhagen Architecture Festival rejser SIIKU med deres installationskunst frem i tiden og ser tilbage på nutiden i et visionært perspektiv.

På udstillingen præsenterer SIIKU et bindingsværkshus som et arkæologisk fortidslevn, fortolket i fremtidens materialer. Titlen ”Omni Chronos” henviser til en fremtid, som hverken river ned eller bevarer, men organisk genbruger og elaborerer over det eksisterende.

Udstillingen hylder arkitekturhistorien med bindingsværk og arkitektoniske detaljer, men kritiserer samtidig den aktuelle byudvikling. SIIKU er kritiske overfor nedrivning af historiske bygninger til fordel for nybyg. I stedet foreslår de at forene nyt og gammelt og lade det genopstå som et møde mellem epoker.

Mutatio Glacies – af SIIKU

– Vi blander organisk materiale, “new nature” (kunstige genstande fundet i naturen) og digitale teknologier i vores smeltende isskulpturer, timelapse-videoer og reframing af offentlige monumenter for at formidle vigtige emner gennem positive, poetiske oplevelser, fortæller SIIKU om deres praksis. SIIKU har tidligere skabt smeltende iskunst til Kulturnatten, ny-iscenesat en offentlig statue til Copenhagen Light Festival og medvirker snart på Click Festival. Til efteråret præsenterer de en stor udstilling i Gjethuset.

”Omni Chronos” præsenteres af SIIKU i samarbejde med Copenhagen Architecture Festival og LETH & GORI med støtte fra Vesterbro Lokaludvalg.

Omni Chronos
Leth & Gori
Absalonsagde 21B, 1658 København V
Frem til 14. april

Alga Topia – af SIIKU