Performancekunstner Marie Hauge Jensen.

Dødsangst og hønsekunst

Af Mette Trolle Rasmussen - 4. May 2020

Performancekunstner Marie Hauge Jensen performer de næste dage på Bovbjerg med udgangspunkt i Jens Søndergaards Museum

Bovbjerg, vest for Lemvig, har altid været skueplads for nyskabende kunst. Der var på og omkring badehotellet et kunstnermiljø og derfor ligger Jens Søndergaards Museum ved Bovbjergs skrænter. Området har altid tiltrukket kunstnere.

Marie Hauge Jensens har i sit kunstneriske univers en undersøgende og eksperimenterende tilgang. Hendes værker omhandler eksistentielle problematikker som ensomhed, menneskers adfærd og som i dette tilfælde hendes egen dødsangst i forbindelse med den igangværende Corona-epidemi. Kunst er et spejl eller værk, der skal vække følelser eller røre os, vække omtanke eller bevæge os. Det er også Hauge Jensens mål med udgangspunkt i egne livserfaringer og studier.

Kunstneren vil forholde sig til sin egen dødsangst i forbindelse og med Coronaisolationen og prøve at genfinde sin egen mistede identitet gennem Jens Søndergaards værker, person og sommerhus på Bovbjerg.

Marie H.J. vil male Jens Søndergaards malerier over på æg. Ikke fordi hun vil forsøge sig som billedkunstner, snarere som en meditativ proces og hun vil med egne ord tærske sig igennem Jens Søndergaards digt. Umiddelbart synes jeg det er synd, Jens Søndergaards små fine digte skal sanses og opleves akkurat lige som malerierne. Men hvad hendes gennemtærskning udvikles til kan opleves på Life stream. De bemalede æg vil senere blive lagt i rugekasser med håbet om at høns vil ruge dem ud.

Marie Hauge Sørensen ser evt. udrugning som symbol på det levende i Jens Søndergaards Kunst og livet, der popper op lige rundt omkring os hele tiden.

Fløjtespiller Jan Nord Nielsen og komponist Anders Monrad spiller med fra nær og fjern. Fløjtespilleren er en reference til Jens Søndergaards Fløjtespillerfigur.

Som beskrevet i pressemeddelelsen ser det ud til, at der er flere spor. Det bliver spændende, om hun får det hele samlet, så det går op i en højere enhed og helhed.
Marie Hauge Jensen er uddannet på Københavns Film- og Teaterskole 2005-8.

Jens Søndergaards Museum
Transvej 4, Ferring, 7620 Lemvig
Frem til 5. maj fra 17.00-18.00

Livefeed: https://www.facebook.com/events/264607011385540/?notif_t=plan_user_joined&notif_id=1588017126236080

Man er velkommen til at kigge ind gennem vinduerne.