CORSO MULTISALA

23. Jun 2011


CORSO MULTISALA er en udstilling med tråde til postmoderne design-mønstre og clubkultur, som på en underfundig, legende og deltagerbaseret måde skal bringe sommerstemningen ind på Charlottenborg

Af Louise Staugaard Mortensen
louise.staugaard@gmail.com

Sceneelementer og performances
Corso Multisala er både en udstilling og et performancerum, der er bygget op omkring et landskab af scenografier. Udstillingens ’scenografier’ eller ’sceneelementer’ bliver aktiveret og forandret under hele udstillingsperioden gennem et vidtfavnende eventprogram som indbyder til deltageraktivitet og hermed vækker udstillingen til live.

Foranderlighed og bevægelse
At besøge udstillingen første gang under en koncert med danske Michael Møller ved sit piano i et virvar af mobile vægge og instrumenter, gav en særlig indgang til en udstilling som rummer mange muligheder.
Rummets indretning ved første besøg var forandret ved andet besøg. De mobile elementer var flyttet rundt – instrumenterne stod stille hen. Pludselig fremstod salen halvfærdig. De spartansk udsmykkede vægge med enkelte og nærmest tilfældigt placerede ’’plakater’’ og rytmisk mønstrede malerier fik rummet til at emme af tomhed, men også af et ekko af, at her kan ting ske, og at udstillingen slet ikke er tænkt som at skulle tage en endelig form.

Genkendelighed og ikoner
Den besøgende føres rundt i værker, som på en måde virker ude af sammenhæng, men som viser kunstnernes interesser og som samtidig alle taler til beskuerens genkendelighed. I videoinstallationer præsenteres en særlig tidlig digital udgave af Batman sammen med særegne danske og nordiske ikoniske kendetegn – en vindmølle, Storebælts-broen, de nordiske flag, Christiania-inspirerede lykkehjul. Udstillingens polyfone karakter udfordrer hele tiden beskuerens vinkel og engagement og fortæller, at kunst ikke behøver at tage bestemte konkrete former, men kan vise sig i multiple former i et sammenblandet farverigt virvar, som på en underfundig måde fletter gruppens værker sammen i en fælles følelse af sammenhæng og vedkommenhed.
Corso Multisala er et performancerum og en udstilling, som syder af humor. Det er ikke revolutionerende gruppekunst, men det er en udstilling der, med lethed og på en legende måde åbner Charlottenborgs sale for et bredt publikum, som vil kunne nyde værkernes mangeformede smukke æstetiske udtryk i improvisationens og foranderlighedens tegn.

Kunsthal Charlottenborg
Nyhavn 2, København K
Frem til den 4. september
Artikel fra: Nr. 06 / 2011 – Juni / juli