Julie Nord. Foto: Erik Meistrup.

Charlotte Fogh Gallery flyttet til nye lokaler

Af Erik Meistrup - 10. Mar 2021

Så lykkedes det for Charlotte Fogh af komme i gang med åbningsudstillingen Beyond i de nye lokaler på Aaboulevarden 43C i Århus ved Åen og overfor Magasin. Galleriet er bogstaveligt rykket frem i første række med adressen og direkte indkik, når man går tur i Århus Midtby.

Stærke navne

Åbningsudstillingen er en præsentation af nogle af de mange stærke profiler (19 stk. i denne omgang), som galleriet repræsenterer og med nye værker. Man kan ikke uddrage en fællesnævner af udbuddet af maleri, grafik, skulptur, video, tekstil, ler og natur udover, at det er kvalitet af navne som Martin Bigum (hans værker med skøjteløbere er solgt). Julie Nord synes at være i konstant forandring og alligevel tro mod sine kerne (værkerne er reserverede, men der er nye litografier).

Derudover finder man Eske Kath, Anders Bonnesen (talemåder omsat til billedsprog), Birgit Bjerre (maleri), Tina Maria Nielsen med sin forårsskulptur, Søren Behncke med et udvalg af maleri i hans karakteristiske stil, Andreas Schulenburg forsætter med sine filtede fugleskulptur bl.a. en sneugle på McD, Villiam Miklos Andersen med en interessant blomsterskulptur, Hanne Nielsen & Birgit Johnsen med en meget speciel videoinstallation ”Det halve er mere end det hele”, Morten Schelde, Kaspar Bonnén, Rose Eken, Katja Bjørn med videoen ”Salt”, der er som virtuelt at opleve et gammelt bornholmerpendul, HuskMitNavn, Lene Desmetik med to skulpturer, der afspejler universets ”Himmelsprække” og ”Tæmmet himmelobjekt” og så Iben Toft Nørgaards fine papir arbejder med parafraser over naturen. En vellykket åbning.

Charlotte Fogh Gallery
Aaboulevarden 43 C, Århus
Frem til 27. marts

Søren Behncke. Foto: Erik Meistrup.