Bonnesens skilteskov

Af Erik Meistrup - 7. May 2018

Anders Bonnesen er en kunstner, der spænder vidt og overrasker fra gang til gang, Det gør han også denne gang med en udstilling, hvis indgangsråb er: ’Nothing’ som ’is left here’ eller ’is right here’! Der er et spil på ordenes betydning og om retningerne venstre og højre. Værkerne har været placeret i det offentlige rum, men har fået Vejdirektoratets dom for, at det må de ikke, da der kan være frygt for trafikuheld – på engelsk i Danmark? Mon dog! Men god markedsføring for kunstneren, der måske kunne svare, at man jo kunne læse skiltene, som ’Intet er, som det bør være her, intet er tilbage her’, og i så fald vil bilisterne være kørt forgæves.

Interessant udstilling

Det er blevet en rigtig interessant udstilling, hvor Bonnesen har leget videre med den skilteskov, der dækker land og by. I sig selv ganske interessant, hvordan vi nærmest er blevet programmeret til konstant at aflæse skilte, der med små tegninger eller arbitrære tegn fortæller os, hvad vi må eller ikke må.

Anders Bonnesen prøver at udfordre vores aflæsning ved at ’disrupte’ vores aflæsning ved at foretage forskellige ting, der ændrer meningen med den traditionelle skiltning. Han har også kigget på de lidt besynderlige brune kulturskilte, som Vejdirektoratet har indført fra tysk inspiration. Skilte, der skal få os til at dreje fra og besøge de pågældende steder. På de skilte har man så indført en ikonografi, som egentlig ikke er godkendt af nogen og hvis forståelsestilgang ikke altid er lige stor. Nogle af skiltene står også med henvisninger til et område, man lige har forladt. Skiltning er en disciplin, der kan vække følelser og hån, når de er forfejlede. Det er område, ikke mange kunstnere har opdaget som et område, hvor der er uendelige forarbejdningsmuligheder ud i det symbolske. Så fint han har taget omgang i ringen.

Charlotte Fogh Gallery
Mejlgade 44 A, Aarhus
Frem til 26. maj