At se al verdens FARVER

Af Christa Conradsen - 20. Apr 2023

Billedkunstner Lise Tuxen, Sønderborg, har skrevet en bog om sine mange kunstrejser og om tilblivelsen af sine malerier og rejsefotos. Hun er uddannet arkitekt, har arbejdet som sådan og er billedkunstner og fotograf. Hun er medlem af gruppen ”Sønderjyske Kunstnere” og gruppen ”Sønderborgudstillingen”. Hun er medlem af BKF.

Templer, Indien.

I bogens billedmateriale får man et godt indtryk af Lise Tuxens billedværk, som hovedsageligt består af abstrakt ekspressionistiske landskabsbilleder – udtrykt i en mangfoldighed af stærke farver og mange lag, dog i udsøgte og antalsbegrænsede farver for hvert værk.

Blå stribe, Lofoten.

Ligeså farverige er hendes beretninger om sine rejser: Lofoten, Færøerne, Indien og Rumænien, som hun til dels har besøgt ad flere omgange. Bogen udstråler også i sine ord en stærk lidenskab for farver og kunst.

En rejseberetning ”I kunstens navn”, men samtidigt også en fortælling om landenes kulturer og politiske udviklinger.

Foran templet. Indien.

Citat fra bogen (s.136):

”Jeg har koncentreret mig om at beskrive oplevelser, synsindtryk og kulturer i de lande, jeg har rejst med kunst som udgangspunkt. Mit formål har været at vise de store kontraster i landene, men vigtigst af alt er at se, hvor meget kunstens sprog gennem alle tide taler til verdens nationer. En fælles udtryksform og et bindeled mennesker imellem.”

Øverst i Nordjylland.

Lise Tuxen holder fast på det ekspressionistiske abstrakte udtryk: at se farver og lade farver fortælle. På hendes foto-billeder finder man den samme evne til ”at se”.

Meget inspirerende læsning på mange planer!

”At se al verdens FARVER.” Af Lise Tuxen.
Udgivelsesår: 2023.
Eget forlag. 1. udgave.
137 sider. 145 kr.

Bogen kan købes via Lise Tuxens mail-adresse:
Lise Tuxen tuxenlise@gmail.com