5 stærke kvinder udstiller i Korsør

Af Tom Jørgensen - 30. Jul 2018

Sammenslutningen De4+1 er for øjeblikket aktuel i Korsør Kunstforenings lokaler i Kongegaarden. Gruppen består af Elisabeth Bergsøe, Eva Weis Bentzon, Pernille Clausen og Jette Debois med en æresophængning af værker af Inger Lut Debois. Der er fernisering fredag den 3. august kl. 16-18. Sidste udstillingsdag er søndag den 2. september.

De fire førstnævnte kunstnere udstillede i flere år som gruppen ”De4”. Bent Petersen fra North Gallery skrev til en udstilling ”. De fire kunstnere supplerer, kompletterer og perspektiverer hinanden til glæde for både sig selv, hinanden og publikum.” Flere efterladte værker af Inger Lut Debois er med, og udstillingen viser tillige værker af hendes datter Jette Debois.

Elisabeth Bergsøe – Grønviolet, 2016 – 75 x 200 mm.

Elisabeth Bergsøe, født i 1953, er mangeårigt medlem af Corner. Hun debuterede i 1981 på Charlottenborgs Forårsudstilling. De seneste år har hun arbejdet sig frem mod et helt abstrakt formsprog i sine malerier. Det allernyeste er en afsøgning af farvens kvaliteter i arbejdet med det monokrome maleri. Her er alle detaljer og fortællende lag er fjernet.

Eva Weis Bentzon – Rosenborg Slot.

For Eva Weis Bentzon, født 1944, har bevægelsen været modsat. Det, som optager hende nu, er det figurative maleri, hvor hun bruger erfaringerne fra sin tidligere nonfigurative virke.
Hun ønsker i sine billeder at antyde det usete, det anede og ukendte bag den synlige virkelighed.

Pernille Clausen – 25 x 30. Fugl.

Pernille Clausen, født 1945, arbejder med mosaikker, collager, bronzer, marmor eller betonskulpturer. I mosaikkerne, der har blomster, frugt, dyr og forskellig ornamentik som motiver, viser hun med en stor farveglæde. Hun bruger både færdig mosaikstifter og stifter, som hun selv hugger af glas og forskellige fundne materialer f. eks potteskår, kakler og porcelæn.

Inger Lut Debois – 57 x 44 cm, 2001.

Inger Lut Debois, 1931-2015, er nok kendt for sin udsmykning af IC3-toget ”Thyra Danebod” i 1992. Hun debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling 1960.

Jette Debois, 2018,

Jette Debois, født 1956, debuterede på Charlotteborgs Forårsudstilling i 1977. Hun var gæst hos Koloristerne i 1996 og 97 samt medlem af Vrå-udstillingen siden 1994. Som galleriejer Lars Borella skriver: ”Jette Debois´ malerier rummer altid et vigtigt budskab til beskueren. Billederne er en opfordring til at opleve, til at erfare – selv når en dag synes besværlig og grå. En sanselig påmindelse om at holde sanserne åbne .”

Kongegaarden Center for Kunst og Musik
Algade 25, 4220 Korsør
Frem til 2. september