AVISEN

ANNONCE
NYHEDSBREV
Modtag vores gratis nyhedsbrev
Indtast Email:NYHEDER

Ane Henriksen - islæt til Jens Søndergaard - Heltborg Museum.
Jens Søndergaard med islæt af Ane Henriksen

Af Inge Schjødt
inge@komkunst.dk 

Billedkunstner og væver Ane Henriksen vender tilbage til Thy med en håndfuld store billeder, som er inspireret af maleren Jens Søndergaards værker. Igennem flere år har Ane Henriksen arbejdet med billedtæpperne bl.a. på Statens Værksteder på Gammel Dok i København. Ane Henriksen har tidligere boet 25 år i Hanstholm-området i Thy og har vævet billeder med inspiration fra naturen og kulturen her.

Til udstillingen har kunstneren valgt at væve med materialer fra egnen, bl.a. brugt klædestof i de rette teksturer og farvenuancer, som er blevet indsamlet fra fiskere, håndværkere, jægere og landmænd til formålet. Ane Henriksen forbinder tradition og nutidighed i unikke, fabulerende gobeliner, hvor lærred, knapper og sømme omformes til stærke, på én gang erindringsmættede og levende islæt.

- Jens Søndergaard (1895-1957)´s vældig kraftfulde penselstrøg modsvares af mine sanselige strukturer i store formater - og så har vi noget Thy tilfælles, jeg boede i Hanstholm i 25 år (fra 1976-2001). Ikke mindst efter at jeg er flyttet derfra, ser jeg hvor påvirket mine billeder har været - og er - af naturen, udtaler Ane Henriksen.
Desuden vises i et adskilt rum kunstnerens Kontorlandskaber, hvor hun har vævet og flettet billeder ved brug af skjorter fra Nationalbanken, Nykredit på Kalvebod Brygge og filialer af Sparekassen Thy.

Ane Henriksen, f. 1951 er uddannet på Kunsthåndværkerskolen i Kolding, bor i dag i København. Hun har udstillet bl.a. på Textile Biennial, Museum Rijswijk, Holland, Modern Danish Tapestry, Eremitagen, Vinterpaladset, Skt. Petersborg, Rusland, Billboardfestival med kvindelige Marokkanske og Skandinaviske kunstnere, Casablanca og Villa des Arts. Expositie Nordic Art, Scandinavische Weefkunst, Karmelklooster, Holland, og Dansk Gobelinkunst, Trapholt, 2014. Kunstneren har modtaget adskillige priser og hædersbevisninger.

Jens Søndergaards ekspressive malerier fra Thy og Vesterhavsegnen ved Bovbjerg er fornemt repræsenteret i samlingen på Heltborg Museum.

Heltborg Museum
Skårhøjvej 15
7760 Hurup Thy
Fra 18. juni til 3. september

www.anehenriksen.dk
www.museumthy.dkSend til ven

Ane Henriksen i dialog med Jens Søndergaard - Heltborg.
NYHEDER
Bjørnen sover i Art House Estonia
Mødet med estisk alvor, livskraft og humoristisk sans er stærkt inspirerende
- Læs mere...
Gennemført Modig Udstilling på Galleri Oxholm
”Butterflies and Pussytales” med Nille Bech, billeder & Lise Egeberg tekster
- Læs mere...
Kunstnerægtepar i Galleri Arte
Helle Vinter og Erling Tingkær udstiller malerier, collager, blandform og bronzer på Galleri Arte, Lildstrand
- Læs mere...
Landskaber i tyst længsel
Ulrik Møller på Brandts 13
- Læs mere...
ARTIKLER FRA NYESTE AVIS
Et land i sort/hvid
Krass Clement foto af byer og mennesker i Syrien
Af Orla Schantz
Together we get somewhere
Jacob Rantzau og Oscar Björck på Skagens Museum
Af Grethe Hagensen
Fremragende Tal R
Tal R’s værker fra de sidste to årtier på Louisiana 
Af Finn Storgaard
KUNSTKALENDER - 298 Arr.
ANNONCE