AVISEN

ANNONCE
NYHEDSBREV
Modtag vores gratis nyhedsbrev
Indtast Email:NYHEDER

Christina Mosegaard - Gul Brokade, olie på lærred, 40 x 50 cm, 2017.
Med tiden som omdrejningspunkt

Af Inge Schjødt
inge@komkunst.dk

På det nordjyske Galerie Provence viser billedkunstner Christina Mosegaard nye værker under titlen ”Wunderkammer Billeder”. Kunstneren inviterer med sine æstetiske motiver af elegante, draperede tekstiler og anelsesfulde ansigter beskueren ind i et hemmelighedsfuldt rum, hvor tiden for et øjeblik sættes i stå. Her er et før og et efter, men det bliver lige gyldigt i det nu, som gives med fordybelsen i Mosegaards malerier, der givetvis har taget sin tid at udføre til den udsøgte perfektion.

”Jeg er lidt af en skønhedsdyrker,” fortæller Christina Mosegaard om sin kunst, som bl.a. omfatter serier af fantastiske blomsterbilleder, mest tulipaner, men også liljernes dramatiske linjer og folder, der i sin tid udsprang af Mosegaards fordybelse i draperierne.

Udstillingen på Galerie Provence består sammen med klædebillederne af en række renaissanceinspirerede portrætmotiver og værker inspireret af gamle familiefotos – nogle fra hendes egen familie, andre fundet hos marskandisere eller på nettet. Om dem har Christina Mosegaard sagt: ”De her portrætter af mennesker, som for længst er døde - vi kender ikke deres livsforløb, kender ofte ikke engang deres navne, men vi kan se dem på et gammelt foto - det er lidt af en påmindelse om vores flygtighed. Om to-tre generationer er der måske ingen, der længere husker os. - Vemodigt, men måske også en trøst, at vi går ind i en stor fællespulje af forfædre og -mødre. Det er forgængelighed over for bestandighed. I Vanitas-motiverne har vi det flygtige over for det evige. Et tema, jeg kan blive ved med at arbejde med.” fortæller Christina Mosegaard.

Christina Mosegaard, der til daglig bor og arbejder i København, er uddannet som billedkunstner på American Academy of Art i Chicago, USA, og som grafisk designer på Den Grafiske Højskole i København. Hun debuterede som maler i 1998 og har ganske mange udstillinger bag sig i ind- og udland, bl.a. på Allan Stone Gallery i New York, censureret udstilling på Royal Academy i London, Galleri Emmaus, Haslev, Galleri 5000 i Odense, Galleri Oxholm i København, og Bredgade Kunsthandel i København. Mosegaard har i 2015 udført udsmykningen Blomstre Lad Muld med tulipaner til Thorsø Kirke i Jylland.

Galerie Provence
Charles Lindberghs Vej 5, 9430 Vadum
Frem til 21. maj

Fra 23. maj og frem til 4. juni kan værker af Christina Mosegaard opleves på gruppeudstillingen Sensations på Filosoffen i Odense, der er en samlet præsentation af kunstnere fra det nordjyske Galerie Provence.

Send til ven

Christina Mosegaard - Rød Brokade, olie på lærred, 60 x 78 cm, 2017.
NYHEDER
Bjørnen sover i Art House Estonia
Mødet med estisk alvor, livskraft og humoristisk sans er stærkt inspirerende
- Læs mere...
Gennemført Modig Udstilling på Galleri Oxholm
”Butterflies and Pussytales” med Nille Bech, billeder & Lise Egeberg tekster
- Læs mere...
Kunstnerægtepar i Galleri Arte
Helle Vinter og Erling Tingkær udstiller malerier, collager, blandform og bronzer på Galleri Arte, Lildstrand
- Læs mere...
Landskaber i tyst længsel
Ulrik Møller på Brandts 13
- Læs mere...
ARTIKLER FRA NYESTE AVIS
Et land i sort/hvid
Krass Clement foto af byer og mennesker i Syrien
Af Orla Schantz
Together we get somewhere
Jacob Rantzau og Oscar Björck på Skagens Museum
Af Grethe Hagensen
Fremragende Tal R
Tal R’s værker fra de sidste to årtier på Louisiana 
Af Finn Storgaard
KUNSTKALENDER - 298 Arr.
ANNONCE