AVISEN

ANNONCE
NYHEDSBREV
Modtag vores gratis nyhedsbrev
Indtast Email:NYHEDER

Hovedpinemaleri - Katrine Skovsgaard.
I gang efter afgang

Af Inge Schjødt
inge@komkunst.dk

Vi tjekker ind hos en af de dimittenderne fra sidste år, Katrine Skovsgaard, som tog afgang fra det Fynske Kunstakademi i 2016 - med et prisvindende projekt om smerte. Kunstneren fortæller:

- Mit afgangsprojekt var et samskabende kunstprojekt, hvor jeg fotograferede patienter med kronisk smerte i deres eget hjem, og senere faciliterede jeg deres personlige bemaling af fotografierne med et visuelt udtryk for smerten.

Projektprocessen blev dokumenteret på video af to professionelle filmfotografer. Videodokumentationen blev vist på afgangsudstillingen sammen med værket, som blev ledsaget af en række workshops med indførelse i værkets metoder.
- Jeg modtog 15. Juni Fondens Hæderspris for projektet, som blev bedømt som et af de tre bedste afgangsprojekter fra danske kunstakademier i 2016.

- Jeg har efterfølgende udviklet det samskabende workshopformat og metoderne fra værkproduktionen til et kursusforløb i smertehåndtering, som udbydes til hospitaler og kommuner sideløbende med min egen kunstneriske produktion’, skriver Katrine Skovsgaard.

Enhver kunstner har sin egen skæbne at arbejde ud fra, og stoffet finder anvendelse mere eller mindre eksplicit. I Skovsgaards tilfælde er smerten en vedvarende, kronisk følgesvend, som hun tager livtag med i sin kunstneriske formidling. Frem til 24. maj udstilles udsnit af afgangsprojektet i Odense i Vollsmose Kulturhus, hvor hun også leder en workshop i samarbejde med kulturhusets sundhedsfaglige team.

I Sønderborg kan besøgende låne et lydværk, Parallakse, en duoudstilling som er blevet til i samarbejde med Jacob Morell, til Xbunker og Sønderborg Bibliotek. De to har produceret en lydvandring, som er en måde at gå i en andens sko og opleve gennem andres øjne. Publikum udstyres med et par høretelefoner og en mp3-afspiller og går en kort rute, i loop igen og igen. Hver gang ruten gås på ny, har man en ny fortæller i ørene og oplever en ny vinkel og verdensanskuelse.

I London på Pinhole Festival 2017 deltager Katrine Skovsgaard i en gruppeudstilling med 26 kunstnere som alle arbejder med pinhole fotografi. Skovsgaard udstiller værkerne 1844 Timers Solskin og Et Minut, En Time, En Dag, En Uge, En Måned, Et År.

Til hverdag holder Katrine Skovsgaard til i Raadvad nord for København, hvor hun bor og har atelier i det skønne miljø omkring de gamle Mølleå-værksteder og Raadvad Knivfabrik. Her gror skønhed frem af omgivelserne. Det bliver spændende at følge flermediale Katrine Skovsgaard i årene frem.

Følg KS: katrineskovsgaard.net


Send til ven

1844 Hours of sunshine - Pinholephotography - Katrine Skovsgaard.

Parallakse - lydvandringer i Sønderborg.
NYHEDER
Landskaber i tyst længsel
Ulrik Møller på Brandts 13
- Læs mere...
Sommerudstilling 2017 på galleri Arte
Pia Skogberg har netop færdiggjort otte dug-friske heste i bronze. Det er unika-arbejder, dvs der findes kun det ene eksemplar af hver hest. Der vil samtidig blive vist billeder af to store anerkendte landskabsmalere, Birte Ohsten og Finn Have, og der er værker fra galleriets permanente samling, bl.a. Anita Houvenaeghel, Tine Hind og Felix Pedersen. 
- Læs mere...
Elementære forvandlinger
Eksperimenterende kunst af billedkunstnere Sarah Jo Fischer, Xenia Lassen og Jens Thordal
- Læs mere...
10 års jubilæumsudstilling
Galleri Arte, Frøstrup viser et brag af en jubilæumsudstilling
- Læs mere...
ARTIKLER FRA NYESTE AVIS
Et land i sort/hvid
Krass Clement foto af byer og mennesker i Syrien
Af Orla Schantz
Together we get somewhere
Jacob Rantzau og Oscar Björck på Skagens Museum
Af Grethe Hagensen
Fremragende Tal R
Tal R’s værker fra de sidste to årtier på Louisiana 
Af Finn Storgaard
KUNSTKALENDER - 243 Arr.