AVISEN

ANNONCE
NYHEDSBREV
Modtag vores gratis nyhedsbrev
Indtast Email:NYHEDER

Hovedpinemaleri - Katrine Skovsgaard.
I gang efter afgang

Af Inge Schjødt
inge@komkunst.dk

Vi tjekker ind hos en af de dimittenderne fra sidste år, Katrine Skovsgaard, som tog afgang fra det Fynske Kunstakademi i 2016 - med et prisvindende projekt om smerte. Kunstneren fortæller:

- Mit afgangsprojekt var et samskabende kunstprojekt, hvor jeg fotograferede patienter med kronisk smerte i deres eget hjem, og senere faciliterede jeg deres personlige bemaling af fotografierne med et visuelt udtryk for smerten.

Projektprocessen blev dokumenteret på video af to professionelle filmfotografer. Videodokumentationen blev vist på afgangsudstillingen sammen med værket, som blev ledsaget af en række workshops med indførelse i værkets metoder.
- Jeg modtog 15. Juni Fondens Hæderspris for projektet, som blev bedømt som et af de tre bedste afgangsprojekter fra danske kunstakademier i 2016.

- Jeg har efterfølgende udviklet det samskabende workshopformat og metoderne fra værkproduktionen til et kursusforløb i smertehåndtering, som udbydes til hospitaler og kommuner sideløbende med min egen kunstneriske produktion’, skriver Katrine Skovsgaard.

Enhver kunstner har sin egen skæbne at arbejde ud fra, og stoffet finder anvendelse mere eller mindre eksplicit. I Skovsgaards tilfælde er smerten en vedvarende, kronisk følgesvend, som hun tager livtag med i sin kunstneriske formidling. Frem til 24. maj udstilles udsnit af afgangsprojektet i Odense i Vollsmose Kulturhus, hvor hun også leder en workshop i samarbejde med kulturhusets sundhedsfaglige team.

I Sønderborg kan besøgende låne et lydværk, Parallakse, en duoudstilling som er blevet til i samarbejde med Jacob Morell, til Xbunker og Sønderborg Bibliotek. De to har produceret en lydvandring, som er en måde at gå i en andens sko og opleve gennem andres øjne. Publikum udstyres med et par høretelefoner og en mp3-afspiller og går en kort rute, i loop igen og igen. Hver gang ruten gås på ny, har man en ny fortæller i ørene og oplever en ny vinkel og verdensanskuelse.

I London på Pinhole Festival 2017 deltager Katrine Skovsgaard i en gruppeudstilling med 26 kunstnere som alle arbejder med pinhole fotografi. Skovsgaard udstiller værkerne 1844 Timers Solskin og Et Minut, En Time, En Dag, En Uge, En Måned, Et År.

Til hverdag holder Katrine Skovsgaard til i Raadvad nord for København, hvor hun bor og har atelier i det skønne miljø omkring de gamle Mølleå-værksteder og Raadvad Knivfabrik. Her gror skønhed frem af omgivelserne. Det bliver spændende at følge flermediale Katrine Skovsgaard i årene frem.

Følg KS: katrineskovsgaard.net


Send til ven

1844 Hours of sunshine - Pinholephotography - Katrine Skovsgaard.

Parallakse - lydvandringer i Sønderborg.
NYHEDER
10 års jubilæumsudstilling
Galleri Arte, Frøstrup viser et brag af en jubilæumsudstilling
- Læs mere...
Eksotiske toner i den fynske natur
 Johannes Larsen og japansk træsnitkunst
- Læs mere...
Kunst og strik
Hvad sker der, når man kobler kunst og strik. Det har en gruppe garnelskende kvinder sat sig for at undersøge
- Læs mere...
Med tiden som omdrejningspunkt
På det nordjyske Galerie Provence viser billedkunstner Christina Mosegaard nye værker under titlen ”Wunderkammer Billeder”.
- Læs mere...
Den Frodige Fynske have
150 års fejringen af Johannes Larsens fødsel
- Læs mere...
ARTIKLER FRA NYESTE AVIS
Detlev Blunck
Stor særudstilling på Nivaagaard
Af Karen Hammer
Pissarro på Ordrupgaard
Danske malere i Dansk Vestindien
Af Ove Bjørn
Den Frodige Fynske have
150 års fejringen af Johannes Larsens fødsel
Af Lise-Lotte Blom
KUNSTKALENDER - 275 Arr.
ANNONCE