AVISEN

ANNONCE
NYHEDSBREV
Modtag vores gratis nyhedsbrev
Indtast Email:NYHEDER

Lyd- og lysinstallation.
INTRUDERS

Af Brynhild Bøtker Eriksen
brynhilderiksen@hotmail.com

OFF ROAD
Som del af den midt- og vestjyske kulturfestival OFF ROAD, som handler om kunst og kultur i forladte huse er KUNSTPAKHUSET i Ikast og Gavlmaleriforeningen MUREN i Brande gået sammen om at realisere deres fælles ”Forladte Huse” projekt i perioden 12.4. – 07. 05.2017.

Forladt og øde
Til projektet har de to samarbejdspartnere udset sig en forladt bygning af ganske særlig observans – det tidligere rensningsanlæg, som har ligget forladt, øde og ubenyttet hen i flere årtier, og som p.t. anvendes af Ikast- Brande Kommunes entreprenørafdeling til opmagasinering af maskiner og diverse skrammel udover de sten og skærver, som i sin tid var en væsentlig del af rensningsanlægget.

Duo Demonas lyd- og lysinstallation
Imponerende, at man havde øje for for de muligheder det gamle renseanlæg bød på, når det blev tømt for alt det gennem årene opsamlede uæstetiske skrammel. Renseanlæggets runde form, dets kuplede loft og dets små ”stjernelignende” ovenlysvinduer skaber i sig selv et særegent arkitektonisk rum for Duo Demonas lyd- og lys-installation ’Intruders’. Duoen har taget fat i og har ladet sig inspirere af rummets magi; de har installeret en 12 kanalshøjtalerinstallation samt lys og ”iscenesættelse” af højtalerne.

”En installation, som forholder sig til det rum, den befinder sig i”
I deres projektbeskrivel-se hedder det, at der er tale om ”en installation, som forholder sig til det rum den befinder sig i”.  Både i form af den lyd højtalerne afspiller, men også i form af den måde højtalerne ved deres udseende får rummet til at fremstå, har de fremhævet den stemning af forladthed, som rummet indeholder samtidig med at publikum på en måde oplever rummet med lyd og lys.

De har dekoreret/beklædt højtalerne, så de forholder sig til det rum de er placeret i - nemlig et forladt rum, som udtrykker en vis grad af forfald. Herunder har de ladet sig inspirere af drypstensgrotter.Højtalerne er monteret på forskellige stativer for at få dem op i højden, hvilket giver dem en mere skulpturel karakter samt den bedste lyd. Højtalerne er eksempelvis dekoreret med beton, gips, voks, glas, papmache, keramik, stearin, hønsenet, latex.”

Et fremtidsprojekt?
Når publikum i dag, hvor projektet står færdigt, træder ind i den enorme runde hal og møder lyd lys og højtalerinstallationer, kan man kun blive imponeret over, at et sådant magisk sted findes, og at man ganske har mulighed for at lade sig fortrylle og mystificere af lyd og lys.

Hvor dejligt, hvis rette vedkommende havde øjnene åbne for, hvilket skønt miljø, der gemmer sig i det tidligere renseanlægs magiske arkitektoniske ramme og funktion ved åen i det tilgroede buskads i udkanten af Brande og kunne finde midler til at udnytte det fremover.

Brande tidligere renseanlæg
Ågade, Brande
Frem til 7. maj


Send til ven

Det tidligere renseanlæg i Brande.
NYHEDER
Landskaber i tyst længsel
Ulrik Møller på Brandts 13
- Læs mere...
Sommerudstilling 2017 på galleri Arte
Pia Skogberg har netop færdiggjort otte dug-friske heste i bronze. Det er unika-arbejder, dvs der findes kun det ene eksemplar af hver hest. Der vil samtidig blive vist billeder af to store anerkendte landskabsmalere, Birte Ohsten og Finn Have, og der er værker fra galleriets permanente samling, bl.a. Anita Houvenaeghel, Tine Hind og Felix Pedersen. 
- Læs mere...
Elementære forvandlinger
Eksperimenterende kunst af billedkunstnere Sarah Jo Fischer, Xenia Lassen og Jens Thordal
- Læs mere...
10 års jubilæumsudstilling
Galleri Arte, Frøstrup viser et brag af en jubilæumsudstilling
- Læs mere...
ARTIKLER FRA NYESTE AVIS
Et land i sort/hvid
Krass Clement foto af byer og mennesker i Syrien
Af Orla Schantz
Together we get somewhere
Jacob Rantzau og Oscar Björck på Skagens Museum
Af Grethe Hagensen
Fremragende Tal R
Tal R’s værker fra de sidste to årtier på Louisiana 
Af Finn Storgaard
KUNSTKALENDER - 243 Arr.