AVISEN

ANNONCE
NYHEDSBREV
Modtag vores gratis nyhedsbrev
Indtast Email:NYHEDER

Orpheus with Sunglases, 2009.
100 x Bjørn Eriksen

Inge Schjødt
inge@komkunst.dk

Bjørn Eriksen har hele livet igennem haft et stort talent for at udtrykke sig kunstnerisk. Fra barnsben udtrykte han sig gennem tegninger og malerier og havde allerede som 20-årig sin første soloudstilling på Galleri Danehof i hjembyen Nyborg. Sin ungdom tilbragte han på Færøerne med at male, og fik også her en privat uddannelse i komposition og musik. Efter sin uddannelse på Danmarks Design Skole i København tog den kunstneriske karriere fart. I 1985 debuterede Bjørn Eriksen på Kunstnernes Efterårsudstilling, så fulgte deltagelse på 10 censurerede udstillinger, galleriudstillinger i bl.a. New York, Berlin, Køln, Barcelona, Hamborg, London, Amsterdam, Cape Town og i anerkendte danske gallerier, kunsthaller og museer bl.a. Gl. Holtegaard, Kunstcentret Silkeborg Bad og Frederikshavn Kunstmuseum.

I sin billedkunst har Bjørn Eriksen primært beskæftiget sig med mennesket, kroppen og portrættet. Han har med få penselstrøg formået at sætte figuren på plads. Som Matisse, som Picasso gjorde det, men på sin egen Eriksenske facon. Mennesket og dets grundvilkår er temaer, der bestandigt figurerer i Bjørn Eriksens kunst. Om det er det sublime tegn for menneske, som han arbejdede med i 1990’erne eller portrættet, f.eks. af Rødovres borgmester Erik Nielsen, der besøgte Bjørn Eriksen i Atelier legeHUSET i Rødovre, så er det ekspressivt eksistentielle i fokus i kunstnerens motiv.

Over de seneste år er talentet for musikkomposition kommet ind fuld styrke. Multitalentet Bjørn Eriksen komponerer det, som han hører i sit indre, og det er ikke så lidt! Genren er bred, spænder fra moderne viser, godnatsange for børn, til klassiske værker, som strygekvartetter og klaverstykker. I 2016 blev den første single udgivet, og der er meget mere på vej. Statens Kunstfond har netop givet produktionsstøtte til Bjørn Eriksens musical "Annabels Drømmeverden", som efter planen skal opføres på Teater Vestegnen af teatertruppen "Vild Kammerat" i samarbejde med instruktør og skuespiller Thomas Corneliussen.

Per Brynholdt, trompetist i Det Kongelige Teaters Publikumsorkester, kalder Bjørn Eriksen for ”en musikalsk troldmand og et geni med farver og fantasi.” Det skal blive interessant at opleve talentet omsat til scenen på Vestegnen i 2019.
Om det er musikken eller maleriet, så er Bjørn Eriksen kompromisløs, enten han svinger penslen eller sin musikalske tryllestav. Grundkernen i hans virke er livsglæde. En livsglæde som er smittende, og som man næsten tror umulig, velvidende at Bjørn Eriksen lever med en svær og dagligt invaliderende bipolar lidelse, som så mange kunstnersjæle før ham, bl.a. maleren Edvard Munch og salmedigteren N.F.S. Grundtvig, m.fl.

Følsomheden koster - og beriger. Tillykke med jubilæet og den runde fødselsdag, som fejres med udstilling og koncert på Blistrupvej 14, i Rødovre 22.-23. april kl. 14.00 - 17.00.


Send til ven

Sun Studio - Ipad.

Dutch Girl.

Please Return, 2007.
NYHEDER
Afgang 2017
Kunsthal Charlottenborg åbnede denne weekend udstillingen Afgang 2017 med værker af 24 afgangselever, som netop i disse måneder færdiggør deres 6-årige uddannelse på Kunstakademiet i København. 
- Læs mere...
100 x Bjørn Eriksen
Maleren og komponisten Bjørn Eriksen fejrer 40 års kunstnerjubilæum og 60 års fødselsdag med en stor anerkendelse fra Statens Kunstfond. 
- Læs mere...
Niels Frank - øjeblikke
Niels Frank viser udstillingen ”øjeblikke” på Galleri Arte, Lildstrand
- Læs mere...
Mødet, der (skal) betyde(r) noget
Otobong Nkanga udstiller i Kunsthal Aarhus
- Læs mere...
Artmoney filial på Frederiksberg
Artmoney åbner filial på Frederiksberg
- Læs mere...
ARTIKLER FRA NYESTE AVIS
Detlev Blunck
Stor særudstilling på Nivaagaard
Af Karen Hammer
Pissarro på Ordrupgaard
Danske malere i Dansk Vestindien
Af Ove Bjørn
Den Frodige Fynske have
150 års fejringen af Johannes Larsens fødsel
Af Lise-Lotte Blom
KUNSTKALENDER - 317 Arr.
ANNONCE