AVISEN

ANNONCE
NYHEDSBREV
Modtag vores gratis nyhedsbrev
Indtast Email:KUNSTNAVN 2014

Jeanette Ehlers

Nomineret af Jeanne Rank Schelde
Arkitekturhistoriker og kunsthistoriker Selvstændig konsulent


Jeannette Ehlers formår at sætte det usynlige og unævnelige til debat. De emner, vi ikke bryder os om at blive konfronteret med, og netop derfor lukker øjnene overfor. Det er kunst, der maner til eftertanke og får os til at se os selv og vores samfund med nye øjne.
I forårets udstilling Say It Loud! i Nikolaj Kunsthal smælder hun med pisken: Med filmiske greb og poetisk sanselighed kaster hun lys på de seneste århundreders historie om mennesker, der frihedsberøver, tvinger og begår overgreb imod andre mennesker. Hun sammenholder med aktuelle problemstillinger som human trafficking, racemæssige fordomme og vores dagligdags færden mellem Vestindisk Pakhus, Frederiksstadens og Christianshavns imponerende palæer, Marienborg og vores selektive forestillinger om dansk identitet. For hvor står vi lige selv i dag?
Kan vi se bort fra vor viden om menneskeskabte grufuldheder, der har bidraget til vores nations storhed og stolthed? Har vi et ansvar for fortiden - og ikke mindst for fremtiden - trods det, at vi ikke deltager rent fysisk i forbrydelserne? Har vi et menneskeligt ansvar, fordi vi er vidende - et medmenneskeligt ansvar? Og hvordan kan vi gøre noget ved det?
Vi kan starte med os selv som mennesker og som politisk bevidste individer. At tale om det er en begyndelse og gør en væsentlig forskel: Say it loud!
Det faktum at Ehlers debatterer disse brandfarlige emner på baggrund af sin egen familiehistorie bidrager blot til debattens autenticitet og kraft.
Jeannette Ehlers spiller en væsentlig rolle i international samtidskunst senest i New York, Florida, Miami og Senegal. Say It Loud! lover godt for fremtiden. Fordi kunsten rykker ved vores selvforståelse og vores skjulte fordomme, og giver os et rask spark, når vi tror, det hele er så fint og i den skønneste orden.

 

Send til ven
KUNSTNAVN 2014
ARTIKLER FRA NYESTE AVIS
Detlev Blunck
Stor særudstilling på Nivaagaard
Af Karen Hammer
Pissarro på Ordrupgaard
Danske malere i Dansk Vestindien
Af Ove Bjørn
Den Frodige Fynske have
150 års fejringen af Johannes Larsens fødsel
Af Lise-Lotte Blom
KUNSTKALENDER - 275 Arr.
ANNONCE